Welk soort franse bulldog heb jij

Welk soort Franse Bulldog heb jij?

Zoals je op de afbeelding kunt zien zijn er aardig wat verschillende soorten van de Franse Bulldog.

De officiële kleuren van de Franse Bulldog zijn brindle, fawn, white, brindle en white

Toch zijn er veel verschillende kleurvariaties en patronen die voorkomen bij Franse Bulldog. Maar het is belangrijk op te merken dat alle erkende variaties van het ras één en dezelfde standaard volgen. Hieronder zie je de veel voorkomende kleurvariaties en patronen bij de soorten Franse Bulldog.

Welk soort franse bulldog heb jij

Welk soort Franse bulldog heb jij? Daar zij Max & Jack wel nieuwsgierig naar. En we weten van het ras de Franse Bulldog dat ze allemaal het zelfde spelen en dezelfde streken hebben. Ja toch? Want als ik zeg stofzuigen, dan weten we allemaal wat er gaat gebeuren 🙂 En hoe ze spelen met hondenspeelgoed weten we ook. Ze gaan net zo lang door tot het stuk is.

Black & Tan Franse Bulldog:

De Black & Tan Franse Bulldog heeft een zwarte vacht met tan aftekeningen op het gezicht, de poten en de borst.

Blue Franse Bulldog:

De Blue Franse Bulldog heeft een blauwgrijze vacht. Deze kleur ontstaat door een verdunning van het zwarte pigment.

Fawn Franse Bulldog:

 • De Fawn Franse Bulldogs heeft een lichte tot medium bruine vacht met een zwarte masker.

Red Fawn Franse Bulldog:

 • De Red Fawn Franse Bulldog is een charmante hond met een opvallende roodbruine vacht en een compacte, gespierde bouw. Met kenmerkende grote oren, expressieve ogen en een korte snuit straalt deze vriendelijke en levendige metgezel een unieke combinatie van elegantie en kracht uit, waardoor hij geliefd is als huisdier.

Black Mask Fawn Franse Bulldog:

 • De Black Mask Fawn Franse Bulldog heeft een karakteristieke beige vacht met een zwarte maskerachtige markering rond de snuit. Met een gedrongen lichaam, opvallende oren en levendige ogen, straalt deze hond een unieke mix van speelsheid en elegantie uit. Het zwarte masker voegt een extra vleugje charme toe aan zijn uiterlijk.

Fawn Pied Franse Bulldog:

 • De Fawn Pied Franse Bulldog heeft een aantrekkelijke beige vacht met witte vlekken, wat resulteert in een opvallend gespikkeld patroon. Met een compacte bouw, kenmerkende oren en een expressieve snuit, straalt deze hond zowel speelsheid als elegantie uit. Het unieke kleurenspel voegt een charmant en levendig karakter toe.

Blue Pied Franse Bulldog:

 • De Blue Pied Franse Bulldog heeft een opvallende vacht met een combinatie van blauwe en witte tinten, wat resulteert in een aantrekkelijk gevlekt patroon. Met zijn compacte gestalte, kenmerkende oren en expressieve gezichtsuitdrukking, straalt deze hond zowel charme als levendigheid uit. Het blauwe tint voegt een uniek element toe aan zijn verschijning.

Brindle Pattern Franse Bulldog:

 • De Brindle Pattern Franse Bulldog heeft een patroon van donkere strepen op een lichtere achtergrondkleur. De strepen kunnen zwart of een mix van zwart en fawn zijn.

Reverse Brindle Franse Bulldog:

 • De Reverse Brindle Franse Bulldog heeft een bijzondere vacht met een donkere basiskleur waarop lichtere strepen contrasteren, wat resulteert in een omgekeerd gestreept patroon. Met zijn compacte lichaam, kenmerkende oren en een expressieve snuit, straalt deze hond zowel kracht als speelsheid uit, en zijn vacht voegt een uniek visueel element toe.

Brindle Pied Franse Bulldog:

 • De Brindle Pied Franse Bulldog kenmerkt zich door een fascinerende vacht met een mix van brindle-patronen en witte vlekken. Met zijn compacte gestalte, kenmerkende oren en expressieve gezichtsuitdrukking straalt deze hond zowel speelsheid als elegantie uit. Het samenspel van brindle en wit voegt een charmante en levendige uitstraling toe.

Cream Franse Bulldog:

 • De Cream Franse Bulldog heeft een crèmekleurige vacht zonder brindle-patroon. Soms kunnen er kleine gekleurde vlekken op het lichaam aanwezig zijn.

Lilac Franse Bulldog:

 • De Lilac Franse Bulldog heeft een opvallende vacht met een licht paarse tint, wat resulteert in een unieke en zachte uitstraling. Met zijn compacte bouw, kenmerkende oren en expressieve snuit, straalt deze hond zowel charme als speelsheid uit, en zijn lilac kleur voegt een onderscheidend element toe aan zijn verschijning.

White Franse Bulldog:

 • De White Franse Bulldog heeft een opvallende geheel witte vacht, waardoor een elegante en schone uitstraling ontstaat. Met zijn compacte gestalte, kenmerkende oren en expressieve gezichtsuitdrukking straalt deze hond een tijdloze charme uit. De monochrome witte vacht geeft hem een klassieke en verfijnde uitstraling.

Black & White Franse Bulldog:

 • De Black & White Franse Bulldog heeft een zwarte en witten vacht zonder andere kleurpatronen.

Black Franse Bulldog:

De Zwarte Franse Bulldog heeft een volledig zwarte vacht zonder andere kleurpatronen.

Chocolate Franse Bulldog:

 • De Chocolate Franse Bulldog heeft een bruine vacht. Deze kleur ontstaat door een verdunning van het zwarte pigment.

Als u overweegt een Franse Bulldog aan te schaffen, is het raadzaam contact op te nemen met gerenommeerde fokkers die zich houden aan de richtlijnen van erkende fokorganisaties om ervoor te zorgen dat u een gezonde en goed gefokte pup krijgt.

Laat het in een reactie op deze website weten welk soort Franse Bulldog jij hebt. Pootje van Max & Jack!

Max en Jack
Max en Jack

Max en Jack zijn een Franse Bulldog en beleven avonturen. Die kan je hier volgen.

Artikelen: 21

14 reacties

  • Als Macho er net zo ondeugend uitziet als hierboven op de afbeelding dan heb je je handen vol denk ik haha. Bedankt voor jouw reactie Tiny.

Reacties zijn gesloten.